Skoči na vsebino


Predstavljamo Decap CMS: naslednika Netlify CMS

Decap CMS kot naslednik Netlify CMS ostaja preprost odprtokodni Git-based CMS.

Ponosni smo, da lahko predstavimo Decap CMS, naslednika Netlify CMS, ki ga bomo vzdrževali v PM. Projekt smo prevzeli, ker nam ni bilo všeč, da ta odličen CMS počasi umira, želeli pa smo tudi zagotoviti, da se bo še naprej posodabljal in razvijal.

Netlify CMS radi uporabljamo iz več razlogov. Je enostaven za konfiguriranje in preprost za urednike. Poleg tega ima dobre funkcionalnosti in je zelo prilagodljiv. Je tudi sestavni del Jamstack in odprtokodne skupnosti.

Kot novi vzdrževalci Decap CMS želimo nadaljevati idejo preprostega in enostavnega odprtokodnega CMS-ja na Git osnovi. Verjamemo v potencial tega izdelka in si želimo, da ostane resna izbira za razvijalce in urednike.

Najprej načrtujemo rešiti težav, ki so nastale zaradi opuščanja CMS-ja, nato pa bomo ocenili, kateri so naslednji smiselni koraki za Decap. Veseli bomo tudi vseh vaših prispevkov v obliki zahtevkov, vprašanj in razprav na GitHubu.

Zavedamo se, da lahko med prevzemanjem vzdrževanja projekta pride do nekaterih težav, vendar prosimo za vašo potrpežljivost, ko poskušamo projekt obuditi od mrtvih. Komaj čakamo, da bomo z vašo pomočjo nadaljevali z razvojem in izboljševanjem Decap CMS!

Radi bi se zahvalili Netlifyju, da nam je zaupal ta projekt. Hvaležni smo za to priložnost.


Naslednji članek