Skoči na vsebino


Naročnik: Porsche Slovenija

Vrhunska e-mobilnost

# Digitalna strategija # oblikovanje UI & UX # Razvoj čelnega in zalednega sistema # Vsebina

Združitev vseh obstoječih platform na enem mestu

Predstavitev

Porsche Slovenija je celostni ponudnik e-mobilnosti, ki s svojimi avtomobilskimi znamkami Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, ŠKODA in Volkswagen Gospodarska vozila ponuja široko izbiro e-vozil, z znamko MOON pa tudi polnilnih postaj, sončnih elektrarn, hranilnikov električne energije in upravljanja za energetsko samooskrbo, skupaj s svetovanjem, načrtovanjem in montažo. Na spletu je bil doslej prisoten z različnimi ločenimi portali.

Izzivi

Pozicioniranje Porsche Slovenija kot zaupanja vrednega sistemskega (celostnega) strateškega ponudnika e-rešitev. Izpostavitev najcelovitejše informativne platforme (medija), kjer uporabnik najde vse tipe informacij, ki jih potrebuje, ne glede na to, v kateri nakupni fazi je. Zbiranje kontaktnih podatkov in njihovo posredovanje mreži ter centralna podpora prodaji in poprodaji e-vozil. Ponudbo več portalov je bilo torej treba združiti na enem krovnem portalu, na katerem lahko uporabnika peljemo skozi celoten nabor storitev, proizvodov in orodij za e-emobilnost.

To spletno mesto bo vplivalo na obstoječi komunikacijski ekosistem Porsche Slovenija.

Rešitev

S pametno združitvijo celotnega ekosistema e-mobilnosti v novo arhitekturo spletnega mesta in z enotno oblikovno vizijo je sedaj uporabniška izkušnja nemoteča in tekoča, kar omogoča, da se uporabniki na strani zadržijo dlje in konzumirajo več vsebin. Celotni izkušnji od prvega izkazanega interesa pa do montaže opreme na objektu je sedaj mogoče slediti digitalno.

Implementirali smo tehnologijo Netlify. Njen CMS urednikom omogoča bistveno hitrejše vnašanje in urejanje vsebin, vsaka sprememba pa se objavi z avtomatiziranim procesom (continuous deployment). Stran deluje na trenutno najhitrejši strežniški infrastrukturi in je narejena za zelo hitro nalaganje, kar pripomore k njenemu boljšemu rangiranju na Googlu.

S kreiranjem kakovostnih in strokovnih vsebin s področja e-mobilnosti smo različnim ciljnim skupinam pomagali razumeti prehod na e-mobilnost.

Rezultati

Naročniku smo zagotovili:

  • izboljšano uporabniško izkušnjo,
  • hitro delovanje celotnega sistema,
  • boljši rezultat na Google Core Vitals,
  • razumevanje storitev oziroma proizvodov naročnika ter porast zanimanja zanje in njihove prodaje.
“All-in-one portal. Na njem je mogoče najti vse, kar je trenutno potrebno za vstop v svet e-mobilnosti.”

Naslednji članek