Primeri

Ko se srečata tradicija in tehnologija

Naročnik // Julius Baer

Storitve //

Razvoj čelnega dela

Predstavitev

Julius Baer je ena najstarejših in najuglednejših švicarskih bančnih ustanov z bogato tradicijo in znanjem na področju upravljanja premoženja. Od svojih začetkov leta 1890 skrbijo za premoženje zasebnih in poslovnih strank in ga plemenitijo s svetovalskimi storitvami. Svojo prednost na tržišču ohranjajo z aktivnim in nenehnim spremljanjem sprememb na vseh področjih svojega poslovanja.

Izziv

Pri izvedbi projekta smo se srečali z naslednjimi izzivi:

  • nenehno spreminjajoče se navade in pričakovanja potrošnikov, z vzporednimi hitrimi spremembami na področju tehnologije,
  • naročnik želi ohraniti vodilno pozicijo na trgu ne le s sledenjem trendom, ampak tudi s postavljanjem novih,
  • zastareli oblikovni elementi in slaba uporabniška izkušnja spletne strani sta se odražali v majhni stopnji vpletenosti obiskovalcev, kratkem povprečnem času obiska strani in nizkem razmerju zadrževanja strank.
Za obstanek na vrhu je nujno prilagajanje spremembam.

Rešitev

Prenova spletne strani je bila ključnega pomena za učinkovit celostni nastop podjetja na spletu. Pripravili smo premišljen načrt uporabniške izkušnje (UX) in bolj sproščeno, a povedno oblikovno smer uporabniških vmesnikov (UI). Pri tem smo se ravnali po “atomskem oblikovnem pristopu”, ki ga uporablja naš partner C3 za snovanje celostnih, privlačnih in enostavnih spletnih preoblek. Prenova je bila plod tesnega sodelovanja 5 različnih ekip, ki so sledile istemu cilju. In kako smo zasnovali elegantno in intuitivno uporabniško izkušnjo, s katero smo oplemenitili še zaupanje v znamko? Z upoštevanjem najaktualnejših standardov vsebinskega marketinga, dinamičnim razmerjem med sliko in vsebino, animacijami in drobnimi detajli, rabo 3D-slik, šestih različic razporeditev vsebine glede na lastnosti enkrana, mikroprilagoditvami glede na raznolike poglede uporabnikov … in povrh vsega: popolno implementacijo.

Uporabljene tehnologije in rešitve

Atomic Design / Fractal

BEM naming convention

Sentry & Travis CI

Twig templating engine

Ecma Script 6

Visual Studi Code + Editorconfig plugin

Rezultati

S sodelovanjem in tehnologijo smo uspešno izvedli projekt prenove. Poskrbeli smo za:

  • obuditev in prenovo spletne strani, ki je bila plod sodelovanja z neverjetnimi ekipami: z ekipo C3 (oblikovanje, vsebina, UX), Swisscomm in Julius Baer,
  • prefinjeno implementacijo čelnega dela (eng. front-end) z rabo naprednih tehnologij, ki naročniku omogočajo upravljanje vsebinskega sistema TYPO3.
Več ko je vpletenih ekip, več komunikacije in nadzora zahteva projekt.