Primeri

Futuristična spletna stran za prihodnost mobilnosti

Naročnik // Gläserne Manufactur

Storitve //

Front-end razvoj spletne strani

Predstavitev

Vozila prihodnosti bodo bolj povezana, bolj pametna in poleg tega – bolj trajnostna. Začetek poti avtomobilske prihodnosti pa je električna mobilnost. Prvi korak k predstavitvi vseh njenih prednosti pa je premišljeno načrtovana spletna pojavnost.

Avtomobilska industrija stoji na pragu nove dobe: s širitvijo mest in povečanjem prometa ima pomemben vpliv na okolje in podnebje. Vse to zahteva nove koncepte mobilnosti in alternativne vozne tehnologije, ki odpirajo pomembne priložnosti. Te pa predstavljajo velik potencial.

Gläserne Manufaktur (predstavnik in proizvajalec Volkswagnovega električnega Golfa) si je zadal cilj, da to preobrazbo naredi oprijemljivo in dostopno vsem svojim obiskovalcem, gostom in najpomembneje: strankam.

Izzivi

Glavni cilj prenove je bila ponovna vzpostavitev povezanosti z uporabniki spletnih strani. Na poti smo se soočili z naslednjimi izzivi:

  • toga struktura in suhoparnim pripovednim stilom,
  • uporabniki so bili vse manj aktivni zaradi vsebinsko pomanjkljive izkušnje,
  • uporabniki so prehitro zapuščali stran.

Rešitve

Z modernimi prijemi smo hitro prišli do odlične izkušnje:

  • v digitalnem okolju smo uporabili pripovedni vsebinski pristop (ki ga je pripravil naš partner C3),
  • s prenovo smo zagotovili odprto, pregledno in oprijemljivo izkušnjo, kakršna je tudi storitev naročnika,
  • uporabili smo najaktualnejše standarde vsebinskega marketinga: poudarek na živi in dinamični vsebini, razumljiv jezik, visoko razmerje med sliko in vsebino ter enostavno strukturo navigacije za lažji dostop po informacij.
Z DIGITALNIM PRIPOVEDNIŠTVOM OHRANJAMO ZVESTE UPORABNIKE.

Tehnologija in uporabljene rešitve

Hibiscus/Patternlab

Magnolia CMS

Rezultati

Spletno stran smo prenovili s privlačnimi čelnimi (front-end) elementi z rabo Hibiscus Patternlaba za Magnolia CMS. Ustvarili smo jo v sodelovanji z vrhunsko ekipo oblikovalcev in vsebinskih strokovnjakov iz naše partnerske mreže C3.

www.glaesernemanufaktur.de