Primeri

Cariad experience – prihodnost je digitalna

Naročnik // Cariad

STORITVE //

Razvoj backenda /

Namenska web aplikacija za napravo Microsoft Surface 28 /

Fluid mobilna aplikacija /

Pretočne vsebine /

Animacije

Predstavitev

Podjetje Cariad je specializirano za avtomobilsko programsko in tehnološko opremo. Ustanovljeno je bilo leta 2020, zaposluje pa več kot 4.500 razvijalcev, inženirjev in oblikovalcev po vsem svetu. Cariad z vrhunsko programsko opremo in tehnološkimi inovacijami avtomobile nadgrajuje v avtomobilsko izkušnjo, ki je brezhibno integrirana v naše digitalno življenje. Z znanjem, tradicijo in kompetencami celotnemu koncernu Volkswagen zagotavlja najsodobnejše tehnologije.

Izziv

Soočili smo se z več izzivi. Eden od njih je bil priprava aplikacije za naprave nestandardnih dimenzij in resolucije (Microsoft Surface Studio 2, z 28 inčnim zaslonom in resolucijo 4500 x 3000 px). Pripraviti smo morali tudi mobilno web fluid aplikacijo, ki je za pravilno delovanje na različnih napravah zahtevala številne prilagoditve animacij. Ob vsem tem sta morali obe aplikaciji delovati brezhibno ob predvajanju viskoločljivostnih videov. Končni produkt je bilo potrebno dostaviti v treh tednih.

“Animacije lahko predstavljajo velik izziv, če jih je potrebno prilagajati vsaki napravi.”

Rešitev

Zaradi tehničnih zahtev po hitrem uporabniškem vmesniku, prilagojenemu različnim napravam, smo projekt postavili na Netlify technologiji in Hugo frameworku. Tako smo lahko na željo naročnika razvili individualno prilagojene rešitve. Uporabili smo posebno platformo za pretočne vsebine in prilagodili predvajalnik tako, da je ustrezal različnim ekranom. Prav poseben izziv pa so bile animacije, ki so predvidevale nestandarno obnašanje.

UPORABLJENE TEHNOLOGIJE IN STORITVE

Hugo

technology logo

Netlify

technology logo

Rezultati

  • Aplikacija prilagojena posebni napravi - Microsoft Surface Studio 2.
  • Tekoče delovanje animacij in aplikacije ob predvajanju videov v visoki ločljivosti.
  • Projekt zaključen v 3 tednih.
Do aplikacije za avtomobilski salon v samo treh tednih.

c3-cariad-surface.netlify.app

Rezervacija vozil za testne vožnje / Simply Clever način prijave na testne vožnje